[開箱] DELL 30" OLED UP3017Q

呢篇可能係香港甚或美國以外既第一篇開箱文。有留意小弟之前D開箱文既師兄可能會知道我入左部Alienware 13 R3 OLED版黎玩(無留意而有興趣既師兄可以去呢度睇睇(http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2363935)。小弟玩過個OLED SCREEN之後就
欲罷不能。見DELL靜雞雞出左呢個MON心唸舊年公布之後就無0羊宣傳都可能有D伏,但係都係抵唔住頸去馬。5月2號落單今日就到(本來可以仲快D,但係隻野超過US$2500集運有額外手續所以拖左幾日。以後其他師兄係美國買D大碼野要留意。)

廢話少講,去圖。

OLED顏色同REFRESH RATE真係一流。呢個MON如果有120hz (之前公布隻PROTOTYPE係有既,後來DELL搞唔掂所以取消左。可惜...) 同埋G-Sync就真係天下無敵。可能有師兄會問點解唔買8K。根據過往經驗,要兩條線先駁到既MON都係過渡性產品,好短命。而且8K同4K係正常工作距離我相信應該睇唔出分別,所以都係買返部有D實際賣點既。

堅係米王專用

呢個MONITOR SPEC 堅正
$2500唔算貴呀!
不過遲D Asus 同 Acer 都會出144hz gsync 4k Hdr monitor!

呢個MONITOR SPEC 堅正
$2500唔算貴呀!
不過遲D Asus 同 Acer 都會出144hz gsync 4k Hdr monitor! ...
bcoobcbco 發表於 2017-5-12 22:31

原來只有60Hz

伸利

官網3萬左右,米王

Rich

口水一地都係

Dell US

師兄邊到買  我又想整返隻
tiny 發表於 2017-5-13 01:03